Så var årets IF-SM avgjort och guldet går till Pontus Rosberg, Tomas Norberg och Anders Fernlund från Uppsala, med en poängs ledning före Silvermedaljörerna Peter Berg, Olof Johnsson och Magnus Lindquist, som i sin tur var endast en poäng före Bronsmedaljörerna Göran Ejdeling, Anders Ejdeling och Clas-Henrik Möse.

Rosberg med pokalen och glada

 

GRATTIS!!! Fantastiskt väl seglat och roligt för IF-klassen att kampen är hård i toppen, det håller seglarna på topp. Utan att skryta kan man även anse att vi har faktiskt världens bästa IF-kappseglare här, så inte konstigt att det är svårt att hänga med för nykomlingar. Men, vi har oförvägna seglare som är snubblande nära toppen och Team Wigelius, Ådahl, Somhorst och Andersson är mycket vassa och kan när som helst sticka upp. Dessutom har vi en rad välkämpande team på banan och de håller klassen pigg och levande och gör det hela roligt! Bra jobbat Eriksson, Jansson, Nordgren!!! I år erövrade Team Tveitan priset för Bästa Nya Team! Grattis!!! Alla som ställer upp på ett IF-SM är vinnare egentligen, att vara bland Sveriges 13 bästa IF och kämpa och ha roligt är en bragd. Heja Team Steijner, ett ungt team som körde 8 felfria SM-race i IF-klassen för första gången, välkomna! I år dök även Olof Björland upp på banan, han är en av IF-klassens pionjärer som bland annat redan på 80-talet utvecklade det kappseglingstrim som fortfarande används för IF, han seglade mycket bra efter fler decenniers paus från klassen. Så vi i IF-förbundet tackar alla seglare och Segelsällskapet FRAM och alla deras funktionärer för ett perfekt SM. Jag hörde att alla var mycket nöjda med banor och arrangemang. Själv kunde inte jag er ödmjuka Ordförande deltaga av logistiska problem med sommarsemestern, men nästa år!!, i Uppsala 2023, då kommer vi helt säker med ett eller två Team Hårding! Hoppas vi ses då! // Foton nedan: Olof Johnsson.

Team Apelsin med Guldmedaj och SM-bucklan. Grattis!!!

Berg Silver 2022

Team Berg med Silver, en poäng efter Rosberg. Grattis!

 

Ejdeling silver 2022 bild med medalj

Team Edjdeling (Anders saknas på bilden) tog brons, endast två poäng från guld. Galet snabbt toppfält!

Resultat IF SM 2022

Resultat IF_SM 2022. Alla på listan är vinnare egentligen. Det coola är att vara med, kämpa och ha skoj. Grattis alla!

IF bryggan 2022

IF-bryggan på vackra Björkö i salt soligt väder.

 

Olof Björland pris 2022

IF-förbundets kassör Fredrik Wigelius, vår eldsjäl Göran Ejdeling och förbundets sekreterare Joop Somhorst gratulerar och hyllar Olof Björland som bidragit avsevärt till IF-klassens utveckling vad gäller kappseglingstrim och båthantering i flera decennier. Kul!

 

Tveitan Rookiepriset 2022

Bästa nykomling Team Tveitan med Tom, Albin Tveitan Käppi och Camilla Persson! Bra genomfört första SM! Way to go!

 

Nykomlingar 2022

Ett stort välkomna till Team Steijner med Felix, Lukas Folkesson och Filip Kjällström. Snyggt att ställa upp och kämpa och börja lära alla IF-kappseglingsknepen!